Logotyp

elogistik logo

(klicka på bilden för stor nedladdningsbar version)

e-logistiks VD i paneldebatt på Logistik & Transportmässan

e-logistiks VD Jonas Berggren deltar i Logistik & transportmässans paneldebatt tillsammans med Håkan Solarfs, chef för logistikutveckling på Clas Ohlsson, Hanna Moisander, ICG (och tidigare Nelly), Anders Larsson, försäljningschef på PostNord Logistics TPL AB. Temat för debatten är Hur förändrar e-handeln din hantering och logistik? Paneldebatten är på initiativ av TransportNytt och leds av redaktören Alexander Kristofersson.

Läs mer:
http://www.logistik.to/sv/for-besokare/aktivitetstorget/heta-stolen-med-transportnytt1/#sthash.N7EFE0xB.dpuf

Pressrelease 10 augusti 2011

Pressrelease: Chalmers tillsammans med regionala investerare satsar miljoner i
tredjepartslogistikföretaget Elogistik i Götene

Elogistik i Götene har säkrat flera miljoner i riskkapital från regionala investerare och befintliga ägare. Bland de befintliga ägarna märks bland andra Chalmers i form av Encubator Holding AB, bland de nya investerarna Lidköping Invest AB. Riskkapitalet matchas dessutom av nya lån och krediter från ALMI Väst och Danske Bank.

UC Edberg ordförande Elogistik kommenterar ”Genom den här finansieringen har vi skapat en finansiell bas och trovärdig ägarstruktur. Vidare har vi genom de nya ägarna adderat mycket värdefull kompetens inom logistikområdet och starka nätverk.”

Jonas Berggren VD på Elogistik fyller i ”Den här finansieringen är ytterligare en mycket viktig pusselbit på vägen mot det framgångsrika tredjepartslogistikföretag vi vill bygga. Lägg till detta väl anpassade lokaler, bra geografisk placering samt erfaren och motiverad personal och vi är nu väl positionerade för tillväxt. Vi lyckas nu attrahera ett antal nya kunder varje månad men kan ta emot betydligt fler.”

Torbjörn Rundqvist, VD Lidköping Invest AB kommenterar ”Vi har gedigna kompetenser och nätverk inom logistikområdet och tror att Elogistiks nya ledning har alla förutsättningar att växa snabbt och skapa lönsamhet i sin verksamhet.”

Jonas Berggren avslutar ”Vi har starkt fokus på vår kärnverksamhet inom plock och pack men har en tydlig ambition att fortsätta vara nytänkande i branschen. Vårt delägda dotterbolag Portomus vars verksamhet är internationell portooptimering är ett tydligt exempel på detta och fler innovativa koncept är under utveckling.”

Elogistik är ett tredjepartslogistik företag med säte i Götene. Verksamheten består av tre affärsområden, Marknadsservice – hantering av marknadsmaterial inom dagligvaru- och detaljhandel, Totalpack – lager, plock och pack samt distribution för e-handlare samt Lagerhotellverksamhet. Genom en kombination av system och erbjuds helhetslösningar för lager, logistik och kunddialog.

Jonas Berggren kan nås per telefon 0702-30 93 56 samt jonas.berggren@elogistik.se.

 

Pressrelease 22 mars 2011

Pressrelease: Jonas Berggren ny VD för tredjepartslogistikföretaget Elogistik i Götene

Jonas Berggren tillträder formellt den 1 april som VD för Elogistik i Götene. Jonas med ursprung i Mariestad är civilingenjör från Chalmers och har en bakgrund som bland annat managementkonsult vid McKinsey & Company, VD för Chalmersägda företagsinkubatorn Encubator AB samt egna investeringar och entreprenörskap. Han har i egenskap av VD för Encubator AB suttit i Elogistiks styrelse och bland annat lett det omfattande rekonstruktionsarbete som bedrivits under 2010 tillsammans med övrig styrelse och ledning.

”Vi är väldigt nöjda med de insatser Jonas gjort för att rädda bolaget i en mycket svår situation och glada för att han nu tar steget och går in som VD för verksamheten. Jonas har en drivkraft, kompetens och ett nätverk som kommer vara bolaget till stor nytta.” säger styrelseordförande Ulf Christer Edberg.

Jonas fyller i ”Jag ser stor potential i Elogistik och detta inom samtliga våra tre affärsområden. Vi har initialt 3500 kvadratmeter att fylla! Utöver detta kan vi erbjuda kringtjänster såsom t.ex. kampanjhantering, print och kuvertering. Den kunniga personalen har visat en enastående lojalitet och engagemang under en mycket svår tid och det känns väldigt stimulerande att nu återigen få bygga ut verksamheten tillsammans med dem. Vidare har vi mycket att tacka våra kunder, leverantörer och banker som varit oss lojala och ger oss fortsatt förtroende.”

Det rörelsedrivande bolaget Elogistik Marknadsservice AB tog sig i januari ur den rekonstruktion som pågått sedan maj 2010. Bakgrunden till detta var att bolaget tog på sig alltför stora utvecklingsprojekt och därtill förenade kostnader. Rapporteringen var bristfällig och först i början av 2010 kunde det konstateras hur allvarlig situationen verkligen var. Samtliga i den tidigare operativa ledningen har lämnat bolaget.

Bolaget jobbar på en nationell marknad men har en stark förankring i Skaraborg, bland annat är Jonas far Björn Berggren från Mariestad, Arne Brånn från Götene och Torbjörn Rundqvist från Lidköping engagerade. “Vi är måna om att skapa en verksamhet med stark förankring i regionen och även om våra kunder finns i hela landet vill vi gärna vara med och utveckla lokala företags affärer genom våra tjänster. Vårt mål är att snabbt fylla våra lagerytor, flerdubbla omsättningen och därmed skapa nya arbetstillfällen.” säger Jonas Berggren.

Elogistik är ett tredjepartslogistik företag med säte i Götene. Verksamheten består av tre affärsområden, Marknadsservice – hantering av marknadsmaterial inom dagligvaru- och detaljhandel, Totalpack – lager, plock och pack samt distribution för e-handlare samt Lagerhotellverksamhet. Genom en kombination av system och tjänster erbjuds helhetslösningar för lager, logistik och kunddialog.

Hela ledningen finns på plats i Götene idag tisdag och imorgon onsdag. Jonas Berggren kan nås per telefon 0702-30 93 56 samt jonas.berggren@elogistik.se.